Hoogstraat 15A, 4251 CG Werkendam
+31 183 510 959
info@altenafysioplus.nl

Medische Fitness

Wilt u fitter worden, of juist fit blijven? Altena Fysio+ biedt verschillende mogelijkheden. Wij bieden Medische fitness abonnementen aan waarbij u onder begeleiding van een fysiotherapeut een gericht trainingsprogramma opstelt op basis van uw doelstellingen.

Deze doelstellingen kunnen verschillend zijn:

Vervolg op therapie

Medische fitness is een zeer geschikte manier voor veel mensen om de, tijdens de therapie herwonnen, belastbaarheid te onderhouden of verder uit te bouwen. Het traject kan in overleg ook verlengd worden op het moment dat de kosten niet meer door de zorgverzekeraar vergoed worden.

Niet verzekerde klachten

Medische fitness is ook een uitkomst voor mensen met klachten welke door de zorgverzekeraars niet als klacht erkent worden, zoals overgewicht en conditieverbetering. De fysiotherapeut kan hier een geschikt trainingsprogramma voor maken en het trainen in groepsverband is voor veel mensen een mooie extra stimulans!

Sporters

Uiteraard is deze manier van begeleidt trainen ook een perfecte kans voor sporters om tijdens bijvoorbeeld de zomer- of winterperiode of als voorbereiding op een wintersport heel gericht aan bepaalde voorwaarde scheppende aspecten te werken zoals kracht, krachtuithoudingsvermogen of explosiviteit.

Preventief

Als laatste biedt de Medische fitness ook preventief gezien legio mogelijkheden. Hierbij valt onder andere te denken aan trainingen gericht op preventie van hart- en vaatziekte, diabetes type 2, CANS (RSI) en rugklachten.
Medische fitness vindt plaats op afspraak. Het is daardoor nodig om van te voren een training in te plannen, zodat de fysiotherapeut weet wie wanneer komt en uit hoeveel personen een groep bestaat. Het is hierbij geen probleem als het tijdstip van de training per week verschilt. U zit dus niet vast aan een bepaalde tijd.